Komerční pojišťovna potvrdila ve 2. čtvrtletí 2010 pozici druhé nejvýznamnější pojišťovny na trhu životního pojištění

12. 8. 2010

V Praze, 12. srpna 2010 - Obchodní výsledky Komerční pojišťovny za 1. pololetí 2010 potvrzují rostoucí zájem klientů o jednorázové vklady do životního pojištění. Předepsané pojistné v životním pojištění vzrostlo meziročně o 180 % na 5,16 miliardy korun. Komerční pojišťovna tak s tržním podílem 15,1 % obhájila svoji druhou pozici na trhu životního pojištění.
"V průběhu finanční krize, kdy se klienti obávali rizikových investic, výrazně vzrostl zájem o garantované produkty. Na tyto změny klientských potřeb a preferencí jsme dokázali flexibilně reagovat nabídkou pojistných produktů s garantovaným
zhodnocením. Ta je v době nestability finančních trhů pro české spotřebitele velmi atraktivní", uvedl Stéphane Corbet, člen představenstva Komerční pojišťovny.
Klíčové produkty Komerční pojišťovny - investiční pojištění Vital Invest a životní pojištění Vital Premium - zajišťují klientům nadstandardní zhodnocení, které v loňském roce činilo 3,5 % p. a. a 3,6 % p. a. I pro rok 2010 garantuje Komerční pojišťovna minimální zhodnocení v atraktivní výši 3 %, resp. 3,1 % p.a., přičemž celkové zhodnocení za rok 2010 může být vyšší, než minimálně garantované, v závislosti na dosažených hospodářských výsledcích pojišťovny.
"Zejména díky těmto dvěma produktům potvrdila Komerční pojišťovna skvělé výsledky z 1. čtvrtletí na poli životního pojištění a nadále zůstává zajímavou příležitostí pro zhodnocení prostředků klientů," doplnil Stéphane Corbet.